""

Unga stärker unga

Klart att tjejer ska göra värnplikten. Klart att du har frågor och funderingar. Häng med oss och stärk dig själv inför mönstringen och värnplikten.

Är jag stark nog? Kommer jag klara det? Varför ska jag? Frågorna inför mönstringen och värnplikten är många. Svenska Lottakåren vill ge dig möjligheten att stärka dig själv i ditt beslut att mönstra och göra värnplikten.

Unga stärker unga!

Bli inspirerad till engagemang och bli del av en stark gemenskap! Med hjälp av lottor som själva gjort värnplikten får du möjlighet att få svar på dina frågor och stärka dig själv inför att du ska mönstra.

Gå med i facebookgruppen Unga stärker unga
Unga stärker unga

Under hösten stärker vi oss själva och varandra både fysiskt och mentalt genom träning, föreläsningar, diskussioner och frågestunder. Det är en möjlighet att föra dialog kring värdet av att ha ett försvar och varför det är viktigt att vi som unga tjejer engagerar oss i totalförsvaret, till exempel genom att göra värnplikten. Varför skulle inte vi vara med och bidra till något som påverkar våra möjligheter i en kris eller i värsta fall en krigshändelse?

Gå med i facebookgruppen Unga Stärker Unga

Så klicka på länken, svara på två frågor och häng med på en stärkande resa under hösten. Bli inspirerad till engagemang och bli del av en stark gemenskap. Du behöver inte vara medlem i Svenska Lottakåren men vem vet, du kanske upptäcker att du vill bli lotta du med.

Gruppen är i första hand till för dig tjej som är född 2005 och kommer få mönstringsunderlaget från Plikt- och prövningsverket i början på 2023. Men du som är lite äldre och funderar på att söka frivillig är självklart också välkommen.

Svenska Lottakåren är en frivillig försvarsorganisation och vi är ett gäng engagerade kvinnor som bidrar till vårt samhälles krisberedskap och totalförsvar. Vi ser det som en viktig uppgift att fler kvinnor, i olika åldrar, kliver in och tar plats för att kunna göra en insats för ett säkrare och tryggare samhälle i både vardagen, i en kris och om det värsta skulle hända att vi hamnar i krig.

Utforska mer om Svenska Lottakåren och vad du kan göra som medlem

Bli medlem

Som medlem, lotta, ges du genom utbildning möjlighet att verka för ett säkrare och tryggare samhälle genom förebyggande arbete i fred och för att göra en insats i samhället under en kris eller i krig. Som utbildad och övad lotta bidrar du till totalförsvarets beredskap. Som lotta kan du oavsett ålder göra en insats. Och hos oss och våra lottakårer får du tillgång till ett av de starkaste kvinnliga nätverken som finns i Sverige.

Bli medlem
Skog