fyra unga lottor

Ung i Lottakåren

Du som är ung och brinner för att göra en skillnad, och vill hjälpa till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle - du ska bli lotta. I vår ungdomsverksamhet och på våra ungdomsutbildningar, som du som medlem får gratis tillgång till, får du nya insikter och kunskaper om dig själv och din omvärld. Och under tiden har vi kul tillsammans!

Kika vidare på den här sidan så får du tips på utbildningar (och äventyr!) som du kan ta del av som medlem. För att bli medlem så söker du bara till en kurs och så kommer du automatiskt att bli ombedd att bli medlem. Lätt som en plätt.

När du blir medlem så väljer du en lokal lottakår som finns i din närhet. Ibland kanske kåren som finns närmast dig ligger i grannkommunen men det spelar ingen roll. I kåren hittar du ditt lokala nätverk av lottakompisar och i Lottakårens ungdomsnätverk på facebook håller du kontakt med ditt nätverk av lottakompisar från hela landet som du träffat på utbildningarna.

Fortfarande tveksam om lottakåren är något för dig? Kolla in vårt instagramkont @lottakaren så får du glimtar av vad du kan få vara med om som lotta.

Brinn med andra unga eldsjälar!

Varje vår träffas unga lottor och utforskar vad demokrati och mänskliga rättigheter egentligen handlar om - hur vi kan hålla de värderingarna aktiva i vår vardag. Genom praktiska övningar och diskussioner utforskar vi orden och hittar real-life exempel på hur vi kan sprida kunskapen till andra. Varje år får du med dig en praktiskt kunskap som du har användning för i skolan eller bara i din vardag.

Var en ung eldsjäl du med - sök!
Unga kvinnor vid ett bord

Vilket motstånd vill du trotsa?

Trotsa motståndet – du kan mer än du tror! Tjejlägret är platsen där du får chansen att utmana dig själv och andra.

Du får pröva på olika aktiviteter, både inom- och utomhus, under en vecka tillsammans med andra tjejer från hela landet.

Förutom fysiska aktiviteter testar vi också samarbets- och ledarskapsövningar och jobbar med självkänsla och självförtroende. Vi diskuterar även den personliga integriteten på nätet, till exempel vett och etikett på internet.

Trotsa ditt motstånd - sök till tjejlägret
Unga lottor i skogen

Är du en Rookie?

Rookieutbildningen ger dig en inblick i vad livet i det militära går ut på.

Du får lära dig exercis, sjukvård och skyddstjänst och du tillbringar två dygn i fält med övernattning i armétält, maskering och fälthygien. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska övningar. Du får nya kunskaper som du kommer att ha med dig livet ut och du kommer garanterat få många nya vänner från olika delar av landet.

Bli en rookie - sök utbildningen
Ung lotta blir målad i ansiktet

Stärk ditt ledarskap

Utveckla dig själv och stärk ditt ledarskap under en helg. Du får verktyg och kunskaper du har nytta av i både skolan och ditt engagemang som lotta.

Genom teoretiska och praktiska övningar utforskar vi tillsammans hur personlighet och människans olika behov relaterar till ledaregenskaper och ledarstil. Vi undersöker vad ett utvecklande ledarskap är, och tittar närmare på vad värdegrund betyder för oss som ledare.

Utveckla ditt ledarskap - sök utbildningen
Ung lotta

Bli medlem

Som medlem, lotta, ges du genom utbildning möjlighet att verka för ett säkrare och tryggare samhälle genom förebyggande arbete i fred och för att göra en insats i samhället under en kris eller i krig. Som utbildad och övad lotta bidrar du till totalförsvarets beredskap.

Som lotta kan du oavsett ålder göra en insats. Och hos oss och våra lottakårer får du tillgång till ett av de starkaste kvinnliga nätverken som finns i Sverige.

Bli medlem
Kvinna i M90-uniform vilande i gräset