Rookie

Rookieutbildningen ger dig en inblick i vad livet i det militära går ut på.

Du får lära dig exercis, sjukvård och skyddstjänst och du tillbringar två dygn i fält med övernattning i armétält, maskering och fälthygien. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska övningar. Du får nya kunskaper som du kommer att ha med dig livet ut och du kommer garanterat få många nya vänner från olika delar av landet.

Rookie är för dig som vet att du är nyfiken på det militära livet. Ett alternativt till Rookie är Tjejlägret - det passar dig som vill pröva på att utmana dig själv och lära dig mer om vårt gemensamma försvar.  

Information till vårdnadshavare

I samband med ansökan får den som ansöker skapa en profil om hon inte redan har en. Hon behöver vara medlem i en frivillig försvarsorganisation för att delta och vilken hon är medlem i anger hon när hon ansöker till kursen. Är hon inte redan medlem i Svenska Lottakåren kommer hon att erbjudas att bli medlem - det är valfritt om hon är medlem i annan frivillig försvarsorganisation.

Antagning sker ca 6 veckor innan kursstart och vi skickar då ut ett antagningsbesked till den e-post som är registrerad på deltagarens profil. Deltagaren får även ett SMS. Med antagningsbeskedet kommer information om hur resan till och från kursplatsen bokas via vår resebyrå, vi efterfrågar eventuella matallergier, storlek på vissa klädesplagg eftersom deltagaren får låna skyddskläder samt tillstånd om fotografering.

Förkunskapskrav

Du är 15-17 år. Du är medlem i en frivillig försvarsorganisation.

Kommande kurstillfällen

Inga kurstillfällen finns för tillfället utlagda.