Tjejlägret

Vill du utveckla dig själv och upptäcka hur du kan bidra till samhället på olika sätt? Sök till Tjejlägret!

Du är nyfiken på och vill lära dig mer om:

  • vad totalförsvaret är och vilket ansvar du har
  • hur du kan stärka dina möjligheter att leda dig själv och andra
  • att utmana dig själv både mentalt och fysiskt

Då är Tjejlägret en plats för dig att under fem dagar tillsammans med andra tjejer från hela landet få pröva på olika aktiviteter både inom- och utomhus. Fysiska aktiviteter, samarbetsövningar, ledarskap och gruppdynamik samt studiebesök och prova-på aktiviteter med koppling till Försvarsmakten. Under dagarna får du erfarenheter som du även kommer att kunna använda i skolan.
 
Tjejlägret är för dig som vill pröva på att utmana dig själv och lära dig mer om vårt gemensamma försvar.  Är du helt säker på att du är nyfiken på det militära livet, sök Rookie!

Information till vårdnadshavare

I samband med ansökan får den som ansöker skapa en profil om hon inte redan har en. Hon behöver vara medlem i en frivillig försvarsorganisation för att delta och vilken hon är medlem i anger hon när hon ansöker till lägret. Är hon inte redan medlem i Svenska Lottakåren kommer hon att erbjudas att bli medlem - det är valfritt om hon är medlem i annan frivillig försvarsorganisation.

Antagning sker ca 6 veckor innan kursstart och vi skickar då ut ett antagningsbesked till den e-post som är registrerad på deltagarens profil. Deltagaren får även ett SMS. Med antagningsbeskedet kommer information om hur resan till och från kursplatsen bokas via vår resebyrå, vi efterfrågar eventuella matallergier, storlek på vissa klädesplagg eftersom deltagaren får låna skyddskläder samt tillstånd om fotografering.

Förkunskapskrav

Du är 15-17 år. Du är medlem i en frivillig försvarsorganisation.

Kommande kurstillfällen

Utbildning Plats Datum Sök senast
Tjejläger Gotland -
Ansökningsdatum passerat