Unga eldsjälar

Unga eldsjälar

Varje år på våren genomförs Unga Eldsjälar som syftar till att engagera unga kvinnor i vårt gemensamma försvar. Under helgen stärker vi vår kunskap om samhällets beredskap och totalförsvar för att se hur vi konkret kan bidra till ett säkrare och tryggare samhälle i vardag, kris och krig.

Under helgen varvas föreläsningar med diskussioner och arbeten i mindre grupper. Du får med dig verktyg som stärker din personliga utveckling och som du har nytta av även i vardagen, till exempel att argumentera för en sak och ledarskap. Vi strävar också efter att röra på oss - allt utifrån din egen förmåga.
 
Du kan förvänta dig en helg med nya möten, intressanta diskussioner och förhoppningsvis åker du hem med en vilja att engagera dig mer.

Unga eldsjälar 2024 - TEMA: Jag är en del av totalförsvaret

Vill du utveckla dig själv och upptäcka hur du kan bidra till samhället på olika sätt? Sök till Unga eldsjälar!

Välkommen till en helg där du får möjlighet att lära och engagera dig tillsammans med andra unga tjejer från hela landet. 

Vi kommer att varva teori med praktiska övningar och ha ett träningspass tillsammans för att orka hålla ett högt tempo under hela helgen. Är du nyfiken att pröva på finns möjligheten testa på stridshinderbanan på regementet i Karlsborg (K3).

Du är nyfiken på och vill lära dig mer om:

  • Vad är totalförsvaret och vilket ansvar har du i totalförsvaret
  • Hur du kan bidra till att stärka Sveriges motståndskraft
  • Stärk din personliga utveckling tillsammans med andra unga tjejer

Just nu byggs totalförsvaret upp och hela samhället jobbar på att skapa förutsättningar för att vi ska stärka vår egen beredskap. Genom att skaffa oss kunskap kan vi stärka vår egen beredskap och bidra till att stärka hela Sveriges motståndskraft. 

Under helgen får du erfarenheter som du kan ha nytta av även i andra sammanhang.

Information till kursdeltagare och vårdnadshavare
Resa, boende och förtäring under kursen är kostnadsfritt.

  • Samling är fredag 19 april kl. 21.00 på kursplatsen i Karlsborg. Det går bra att anlända tidigare om det passar bättre med restiden.
  • Med antagningsbeskedet kommer info om hur resan till och från kursplatsen bokas av deltagaren via vår resebyrå (Svenska Lottakåren bekostar resan).
  • Boende/hotellrum är kostnadsfritt och är bokat av Svenska Lottakåren fredag-söndag två nätter. Obs! Deltagaren behöver därför ej boka hotellrum.

Förkunskapskrav

Du är 15-25 år.

Medlem i Svenska Lottakåren

Kommande kurstillfällen

Inga kurstillfällen finns för tillfället utlagda.

Utvecklas mera

Här hittar du fler utbildningar för dig som är ung lotta.