""

Bli förnödenhetsassistent vid Länsstyrelsen i Skåne län

Vi söker dig som vill utbilda dig till förnödenhetsassistent för krigsplacering vid Länsstyrelsen i Skåne län. Du kommer att öva någon eller några dagar varje år för att bibehålla dina kunskaper. I händelse av kris eller krig kommer du att kallas in för att tjänstgöra.

Som förnödenhetsassistenten ser du till att livsmedel, mat och dricksvatten finns på rätt plats vid rätt tillfälle. Du medverkar också vid servering av mat. Du är även beredd att stödja staben med enklare uppgifter som behöver lösas. I rollen som förnödenhetsassistent blir du en viktig del i att skapa uthållighet över tid i händelse av en fredstida kris eller vid höjd beredskap.

Befattningen passar dig som gillar att vara något av en allt-i-allo, är självgående och gillar att vara ett stöd för andra. Du kan ta eget ansvar men du behöver också vara bekväm med att följa instruktioner och lösa de uppgifter som du tilldelas.

Du jobbar tillsammans med länsstyrelsens ordinarie personal och andra frivilliga.

Som person är du lugn, uppmärksam, nyfiken och servicemedveten. Du behöver kunna tempoväxla och jobba under snabba tidsförhållanden. 

Du behöver vara stark i ben, rygg, axlar och armar för att orka lyfta olika kärl och matvaror. Det ställs krav på din hälsa för att du ska kunna verka i din befattning över tid utan att ta skada men också för att i händelse av en krigssituation kan det vara svårt att säkerställa specialkost eller mediciner.

Du kommer att bli krigsplacerad och eventuellt sker säkerhetsprövning.

Utbildning

Utbildningen är på 2,5 dag och genomförs 6 - 8 december i Skåne. 

Under utbildningen får du kunskaper i bland annat livsmedelshygien och att planera och genomföra en servering. Du får träffa den myndighet du blir placerad vid. 

Krav på dig

Krav är att du är svensk medborgare och är eller blir medlem i en frivillig försvarsorganisation. Du är mellan 18 - 65 år. Du är inte redan krigsplacerad. Säkerhetsprövning kan ske efter utbildning.

Det är bra om du har körkort men det är inte ett krav.

Du bor i Skåne län.

Anmäl intresse

Anmäl dig till ett av informationsmötena som sker med start 19.00 och avslutas senast kl 21.00. Där får du information om befattningen, du träffar representanter från Länsstyrelsen i Skåne län och har möjlighet att ställa frågor.

  • Onsdag 28 augusti, Lund, kl: 19.00 - 21.00
  • Torsdag 5 september, Kristianstad, kl: 19.00 - 21.00
  • Tisdag 24 september, Helsingborg, kl: 19.00 - 21.00

Anmäl dig till informationsmötet

Om du vid informationsmötet bestämmer dig för att utbilda dig skriver du en plan för din utbildningsgång (utbildningsplan). Du genomför utbildning 6 - 8 december för att efter godkänd utbildning krigsplaceras vid Länsstyrelsen i Skåne län.