""

Stärk din egenberedskap

Du är en del av Sveriges beredskap. Vi har alla ett ansvar i vardagen för vår egenberedskap; både när det gäller din hemberedskap men också din demokratiska beredskap. Svenska Lottakåren bjuder in dig till en serie webbföreläsningar som hjälper dig stärka din egenberedskap.

Din egenberedskap handlar både om att vara förberedd på att klara dig utan vatten i kranen och elektricitet men också om att engagera dig i vardagen för att våra gemensamma fri- och rättigheter fortsatt ska vara starka och inte urholkas. 

Föreläsningarna är öppen för alla, du behöver inte vara medlem. Vi använder verktyget Zoom och rekommenderar att du laddar ner Zoom Desktop Client för bästa upplevelse, oavsett om du ansluter via din dator, surfplatta eller mobil.

När du anmäler dig får du en bekräftelse på att du är anmäld. Några dagar innan föreläsningar får du ett antagningsbesked som innehåller länken till mötet.

Kommande kurstillfällen

Utbildning Plats Datum Sök senast
Stärk din egenberedskap - Påverkansoperationer och desinformation Zoom
Tid: 19:00-21:00. Länk skickas ut närmare kurstillfället. Vem ljuger - och vem kan avgöra vad som är sant? Anton är specialist på påverkansoperationer och kommunikation. Han arbetar idag som Crisis Management-konsult på Combitech, ett oberoende bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab. Tidigare så arbetade Anton vid Försvarsmaktens förband för psykologiska operationer (psyops), där han varit med och byggt upp förmågan i Sverige. Anton Lif kommer under denna föreläsning att ge exempel på händelser och trender inom området påverkansoperationer och desinformation. Med fokus på möjliga hot och risker kopplat till offentlig sektor och dig som frivillig. Under passet varvas föredrag med gruppdiskussioner och ev. mindre övningsuppgift.