Stabsassistenter

Gk stabsassistent lägre stab

Gk stabsassistent lägre stab är befattningsutbildningen för dig som ska bli stabsassistent i Hemvärnet eller på ett flygbaskompani.

Befattningen som stabsassistent innebär att du är spindeln i nätet för all information som går ut från och kommer in till staben. Du hanterar denna information i enlighet med fastställda rutiner, lagar och bestämmelser och kan spåras genom att föra verksamhetsjournal. Du hanterar även olika tekniska system, allt från radio till krypto. Du stöttar stabens officerare genom att sammanställa information och presentera den på ett överskådligt sätt.

Du har även kunskap att kunna hantera sambandsmedlen vid behov, allt från radio till krypto. Du stöttar stabens officerare med underlag och att hålla lägeskartan uppdaterad. Som person är du serviceinriktad, noggrann och bra på att kommunicera med olika slags människor. Du bör kunna uttrycka dig på svenska i både tal och skrift samt ha vana att arbeta med olika datorsystem. 

Du övar med ditt förband varje år för att bibehålla din kunskap.

Ännu inget avtal? Då ska du göra en utbildningsplan först

Du som vill utbilda dig mot en befattning i Försvarsmakten som stabsassistent gör en intresseanmälan för en inriktning du är intresserad av. Ta gärna hjälp av din kår för att välja den inriktning som passar dig bäst beroende på de krav som ställd. Din lottakår hjälper dig att göra en utbildningsplan så att du kan påbörja din utbildning. Om du tillhör annan frivillig försvarsorganisation hjälper vi dig men din organisation behöver styrka att du är medlem.

 

Kommande kurstillfällen

Utbildning Plats Datum Sök senast
Gk stabsassistent lägre stab Karlskrona -
Ansökningsdatum passerat
Utbildning Plats Datum Sök senast
Gk stabsassistent lägre stab Fårö -
Ansökningsdatum passerat
Utbildning Plats Datum Sök senast
Gk stabsassistent lägre stab Linköping -