Gk stabsassistent civil | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Gk stabsassistent civil

Grundläggande utbildning för dig som har ett civilt avtal som innebär stöd till en stab i en kommun, länsstyrelse eller nationell myndighet och behöver bygga på med stabskunskap.

Under utbildningen får du bland annat lära dig stabsmetodik, att upprätta stab och föra logg. Efter utbildningen kan du fungera som en förstärkningsresurs i en stab.

  • Utbildningen genomförs i två delar där du först genomför en distansutbildning på ca 10 h och därefter fem dagar på kursplats.
  • Under utbildningen, inklusive distansutbildningen, genomförs examinationer vid olika tillfällen för att du ska bli godkänd. 
  • Du behöver tillgång till dator med internetuppkoppling och en e-postadress för att genomföra kursens distansmoment. Du behöver inte tillgång till några särskilda program. Under utbildning på kursplats behövs inte dator.
  • För att kunna genomföra distansmomentet kommer du att få ett inlogg till Försvarsmaktens lärplattform. Du kommer logga in med e-post adress och den plockas från din profil på svenskalottakaren.se. Den e-post adressen bör vara en som du inte riskerar att byta ut då du kommer använda lärplattformen som en del av att hålla dig ajour som medlem i Stabspoolen.
  • Om du har hängt med i samhällsbevakningen och har grundläggande kunskaper från grundskolans sammhällsskunskap kommer distansmomentet att vara lättare.

Ännu inget avtal? Då ska du göra en utbildningsplan

Du som ännu inte har ett avtal ska söka befattningen som stabsassistent i Stabspoolen.

Ansök Utbildningstyp

Göra en insats för samhällets krisberedskap

Vem kan söka

Medlem i frivillig försvarsorganisation, Har avtal

Kommande kurser

Plats

Höllviken

Datum

2021-10-20 – 2021-10-24

Sök senast

2021-06-01

Ansökningsdatum passerat
Plats

Tylebäck

Datum

2022-03-09 – 2022-03-13

Sök senast

2021-12-12

Kursen genomförs i första hand för sökande inom MR V: Regionalt inom inom Västra Götalands, Hallands, Örebro och Värmlands län. I andra hand: Rikstäckande antagning

Plats

Stockholm

Datum

2022-04-27 – 2022-05-01

Sök senast

2022-02-13

Kursen genomförs i första hand för sökande inom MR M: Regionalt inom Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. I andra hand: Rikstäckande antagning

Plats

Luleå

Datum

2022-07-06 – 2022-07-10

Sök senast

2022-04-24

Kursen genomförs i första hand för sökande inom MR N: Regionalt inom Norrbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. I andra hand: Rikstäckande antagning

Plats

Höllviken

Datum

2022-09-21 – 2022-09-25

Sök senast

2022-06-12

Kursen genomförs i första hand för sökande inom MR S: Regionalt inom inom Västra Götalands, Hallands, Örebro och Värmlands län. I andra hand: Rikstäckande antagning

Det här gäller under utbildningen

  • Under utbildningen har du rätt till fria resor, fri mat och boende samt dagpenning.
  • Du är försäkrad

Förmåner

När du går utbildning genom Svenska Lottakåren har du olika förmåner.

Läs om förmåner

Resepolicy

Du bokar själv din resa till och från utbildningen enligt gällande regler.

Läs resepolicyn

Integritetspolicy

Vi hanterar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen.

Läs integritetspolicyn